Att leva i Norra Cypern

ALLMÄNT

Klimat
Även om klimatet är extremt varmt under sommarmånaderna kan det vara kallt på vintern. Under månaderna december och januari förekommer mycket regn, kan regn förekomma mellan februari och maj också. Från mitten av maj till slutet av september är det vanligtvis ett soligt väder och cirka 11 timmars dagsljus. Temperaturen överstiger ibland 40º C.
Att resa till Norra Cypern
Du kan antingen flyga direkt till Norra Cypern via Larnaca eller du ka flyga till Norra Cypern med mellanlandning i Turkiet. Det finns tre flygplatser i Cypern. Tv av dem ligger i södra delen ( Larnaca och Paphos och en i Norra Cypern ( Ercan) .
Pass och visum
Inga visumförfaranden tillämpas för EU medborgare. Om du inte vill att några stämpel på ditt pass när du kommer in Norra Cypern, kan du be personalen att få anmälningsblad och få det stämplat. Nigeria är det enda landet som Norra Cypern kväver visum.
Gränsövergång
EU medborgare kan passera fritt vid norr-syd-norr 6 gränsövergångarna. Det räcker att visa ID-kort eller pass vid portarna. Det finns 6 gränsövergångar på Cypern. Ledra Palace, Lokmacı, Metehan (Kermia), Beyarmudu (Stapel), Akyar (Dekelia) och Bostancı.
Att hyra bil
Besökare på norra Cypern kan hyra bil året runt. Internationellt körkort eller körkort från Storbritannien gäller. Biluthyrningspriser i jämförelse med andra länder mycket rimliga priser, många resebyråer, hotell- och givetvisbiluthyrningsföretag har hyrbilar. På norra Cypern är maxhastigheten begränsad till 100 km / h och gäller vänster trafik.

Kollektiv transport
I Norra Cypern är kollektivtrafik vanligt. Du kan använda minibussar eller bussar för kollektivtrafik eller transporter mellan städer.
Språk
Även om man pratar turkiska som officiellt språket i norra Cypern, pratar man engelska som 2: a språk.
Levnadskostnader
Månadsutgifter (el,vatten, telefon osv.) för standart familj på fyra är 150 £- 200 £ . Årlig skatt är c.a 80 £.
Fordonsimport
Du kan ta med ett högerhänt fordon som är lagligt upp till fem år till norra Cypern. Tullutgifter beräknas genom att beräkna fordonets motorkraft, ålder och vikt. Det skulle vara bra att ta kontakt med fordonets återförsäljare för att få de nödvändiga informationer om fordonsimport.
Bank ärenden och valuta
Banker har öppet från måndag till fredag från kl. 08.00 till 12.00 och från kl. 14.00 till 16.00. När du kommer till Norra Cypern kommer du att kunna växla alla olika valutor till turkiska. Växelkursen kommer att vara tillfredsställande för utländska besökare, så att besökare helt enkelt uppfyller sina behov av shopping, mat och boende. Du kan ta ut pengar från bankomater som du kan hitta på många punkter, och även alla kreditkort kan man använda i alla affärer, köpcentrum och hotell i norra Cypern.
Telefon
Turkcell och Telsim har två olika mobila tjänster. För internationella samtal används +90 392. Till mobiltelefoner kan man ringa genom att slå bara+90. Du kan även utföra utrikes eller inrikes samtal telefonkiosker med kort.

El
3/3 uttaget används i stor utsträckning på ön, som använder 220 / 240V elsystem. Elektricitet tillhandahålls av KIBTEK och du kan betala räkningarna antingen via elavdelningen eller via banken. Även om strömavbrott inte är vanligt, finns det vanligtvis små generatorer i hemmen. Användningen av regulatorer i hemmen kommer också att spela en viktig roll för att förebygga eventuella skador för elutrustningar. Med det elektroniska mätningsystemet installerat 2015 får du mer detaljerade elräkningar.
Vatten
I husen utanför staden tillhandlahålls vanligtvis vatten från markbrunnar eller vattentankbilar och tillhandahålls frånkommunal vattenledningen i husen i staden. Simbassängerna fylls bara med vattentankbilar. Kravatten används inte som dricksvatten. Räkningar för vatten, belysning och skräpstjänster som tillhandlahålls av kommunensamlas i en enda faktura. En årlig skatt avgift på £ 80 krävs. Livskvaliteten i Cypern skal förbättras tack vore vattenledning från Turkiet.
Gas
Eftersom det inte finns någon gasledning i norra Cypern uppfylls behoven genom att använda ett gasol ı flaskor. För centralvärmesystemet tillhandahålls gastillförseln av den externt tillförda förstärkningsgasbehållaren, med en månadskostnad £ 100 till £ 200.
Sophämtning och städning
Städservice är billig och görs varannan vecka. Återvinning är tyvärr ännu inte genomförd på norra Cypern, men studier finns om det och kommer att genomföras i framtiden.
Hälsovård
Nödtelefoner inom hälsovård: Ambulans – 112 Brandkår – 199 Polis – 155 Girne sjukhus – +90 392 815 2266 Lefkoşa Sjukhus – +90 392 228 5441 Gazimağusa sjukhus – +90 392 366 2876 Güzelyurt Sjukhus – +90 392 714
Husdjur
Du kommer att kunna ta med ditt husdjur från utlandet till Norra Cypern. Vi rekommenderar dig att kontakta veterinärkontoret för information. På det här sättet kommer du att veta i förväg att tillståndsförfarandena för det djur du vill ta med resulterar i ett positivt eller negativt resultat. Detaljerad information om veterinären är som följer. Kyrenia Animal Rescue Society (KARS) – KARS Hotline / Fax: (0) 392 815 3390, Webbplats: http://www.kartrnc.org. E-post: kar@kyreniaanimalrescue.

Utbildning
Om du väljer att flytta till Norra Cypern och leva med din familj, hittar du många fler skolalternativ för dina barn. EMU (Eastern Mediterranean University) ligger i Famagusta (email: info@emu.edu.tr, tel: 0090392 365 4444) NEU (Near East University) ligger i Nicosia (email: info@neu.edu.tr, tel: 0090 392 223 6464) CIU (International Cyprus University) i Nicosia (email: info@ciu.edu.tr, tel: 0090392 671 1111) GAU (Girne American University) ligger i Kyrenia (email: info@gau.edu.tr, tel : 0090392 650 2000) LEU (European University of Lefke) i Lefke (email: webmaster@lefke.edu.tr, tel: 0090392 660 2000)

AKTIVITETER

Jeep Safari
Det är möjligt att ha en trevlig tid med din familj i en safari. Oavsett om du vill uppleva spännande stunder i det unika landskapet i Kyrenia-bergen, eller göra offroad vid havet vid Gazimagusas kust. Mountainbike
Med aktiviteter som anordnas av cykelklubbar kommer du att kunna hitta både bergsutsikt och havsutsikt på samma gång i många olika spår. Dessutom kan du hyra en cykel i Karsiyaka-regionen med möjlighet tillen härlig tur. Ni har dessutom chansen att skåda 110 fågelarter i sin naturliga miljö.
Ridning
Efter att du fått service om ridning från flera olika ridskolor, kan du besöka bergspår, kust och historiska platser med professionella instruktörer.
Skärmflygning
För dem som äe ute efter efter adrenalinkick finns det ingen känsla som hoppning från toppen av berget med en unik utsikt mot havet. En upplevelse full men adrenalin väntar på dig.
Scuba dykning
På norra Cypern hittar du många olika ställen för scuba dykning, vilket är en trevlig aktivitet, särskilt varje säsong. Du kan ha roliga stunder med dykpersonal eller ditt eget lag på dykplatserna med en naturlig struktur och historiska vrak. Om du har tillräckligt med erfarenhet och dykning i dykområdet kan du köpa eller hyra de nödvändiga material från Zenobia och Mephisto-dykskolan.
Båt och fisketur
Med guleterna och hyrbåtarna i den gamla hamnen i Kyrenia kommer sommar- eller vintersäsongen att vara fullt med aktiviteter för dig. Ta del i dagturer och ha kul med din familj i en trvlig miljö. Förutom att göra många olika sportaktiviteter på det öppna havet under dagen kan du njuta av fiske med professionella fisketurer.
Orchid trekking
När du är på norra Cypern under vårmånaderna kan du välja resepaket eller vandringsgrupper med frivilliga deltagare för att se orkidéer som växer i den unika naturen på ön..
Go-Kart
ZET Karting är en anläggning med faciliteter i världsklass och består av 5 olika banor som är 1200 meter långa och 7 meter breda. I denna möjlighet kan adrenalinentusiaster välja vilken kurs de vill ha och njuta av tävlingen.
Bowling
Du kommer att kunna utöva bowlingaktiviteter i nöjescenter i Famagusta – Nicosia och Kyrenia. Det finns också många alternativ som biograf, shopping och restaurang i dessa centra.
Golf
I Korenium Golf Club kommer golfentusiaster känna sig som hemma. En utmärkt bergsutsikt över 18-hålsfältet med alla möjliga möjligheter att spela golf, men också efter matchen med många tjänster som erbjuds dig i en europeisk Standard. Där har man tänkt på allt. Korenium Golf ger möjligheten för Spa service, restaurang, dart och många andra områden och öppnar dörrarna till ett roligt liv.Idrott
Idrottsaktiviteter utgör av en viktig del av öns liv. Det är möjligt att göra idrottsaktiviteter på många olika områden. Vare sig rugby eller idrottsaktiviteter från olika kulturer, eller världens populäraste idrott fotboll. Du kan ha roliga och trevliga stunder med din familj eller vänner i idrottscenter som också finns på många hotell.

Plats att Besöka

Detta är Cypern, den vackraste ön i Medelhavet!
De neolitiska bosättningarna där den första civilisationsfacklan eldades, de antikstäderspeglar den romerska periodens prakt, skyddsplats för korsriddare, det mest magnifika landet av lusignanerna från de franska dynastierna, den viktigaste av de venetianska handlarna i öst och det mäktigaste landet i det ottomanska riket i östra Medelhavet. Detta är Cypern, den vackraste ön i Medelhavet!

Kustområden på Cypern
Badsäsongen är lång på Norra Cypern. Det finns många härliga sandstränder med kristal klart vatten på denna underbara ön som sträcker sig från östra Medelhavet mot Arabiska halvön. Ön har varit i folkets mun genom historien med sin härliga strand “ Gyllene Sand” som var födelseplats för kärlekens gudinna Afrodite. Ön har fortfarande sin charm med sina orörda vikar som Alagadi där Caretta Caretta sköldpaddor kommer och lägger sina ägg. Det finns många alternativ som Bafra vik och Escape. Låt oss nu lära känna Cyperns underbara badsträndersom har fortfarande sin förtrollande charm.
I Palm Beach krig och fred
Famagusta, som ligger på öns östkust, bildades som en liten kommersiell hamn och fiskeby. Palm Beach är belägen bredvid staden, intill stranden i spökregionen Maraşär självspåren av krig. Medan du solar på stranden kan du titta på de byggnader som bombades 1974, och alla ruiner är i prakt. Palm Beach Beach ligger i stadens centrum, sola under dagen, musik på natten och gäster som dansar till vågornas toner
Glapsides: Den magiska världen under vattnet
Glapsides är en annan strand på norra Cyperns östra kust. 5,5 kilometer norr om Famagusta. Glapsides är en lång och sandstrand på Famagusta-Karpaz-motorvägen, välkomnar vattensportentusiaster i sina blå vatten. Du kan utforska undervattensvärldens mysterium med de dykningsmöjligheter som erbjuds i Glapsides. Du kan gå vilse i den magiska blåen av Medelhavet på stranden där beachvolleybollsturneringar hålls.
Bedis
Bedis, en av de viktigaste stränderna i Norra Cypern, har en historia förenad med den gamla staden Salamis och har en unik historia. En av de andra viktiga fördelarna med kusten, som är spridd över ett stort område, är dess picknickområde. På helgerna besöker många människor och gör picknick och har sedan njuter av det mest lugna och oförstörda havet. Stranden med sin restaurang, bar, solstolar och många fler anläggningar har blivit ett av de mest populära ställena de senaste åren.
Silver
5km norr om Famagusta stad, med en sandstrand och ett stilla hav, erbjuder Silvermed allasina faciliteter för dem som vill göra sportaktiviteter på sommaren. Bortsett från detta finns det många olika service som restaurang, bar, omklädningsrum, marknad och så vidare.
Salamis Beach
Tillsammans med Salamis Hotel erbjuder stranden dig möjligheten att prova många vattensporter, många restauranger där du kan hitta rika sorter maträtter och olika cocktail i strandbaren. Salamis ligger mycket nära den antika staden och bara 5 minuters bilresa från stadens centrum på stranden och dessutom du kan använda vattenparken som tillhör Salamis Hotel mot en avgift.
Long Beach
Efter långa år av investeringar och stora projekt har Long Beach blivit en av de vackraste stränderna i norra Cypern och även på ön. Du kommer ha en trevlig tid med de olika service du kan få som lekparker, vattesporter, restaurang, kafeterya, köpcenter, cykelbana osv.
Famagusta Boğaz: Först havet sedan fisk
Famagusta Boğaz ligger 25 km norr om Famagusta, som namnet antyder, är också känd för en sträckning som förbinder Famagusta med Karpaz och fiskrestauranger. Det finns en liten fiskehamn och en liten strand där. Du kan äta ganska färskt och utsökt fisk och skaldjur i fiskrestaurangerna som ligger intill hamnen mellan fiskehamnen och stranden.
Bafra Beach
Det är ett utmärkt alternativ för dem som letar efter en lugn och fredlig miljö i Bafra-regionen, som ligger 9 km från Boğaz och som har en annan strategisk position med de lyxiga hotellen som byggts de senaste åren. Sandstranden, det lugna havet och de två lyxiga hotellen erbjuder många aktiviteter.
Afrodites födelseplats: Golden Beach
Golden Beach, känd som den vackraste stranden på ön, är födelseplatsen för Afrodite (Venus), gudinnan av kärlek och skönhet i mytologi. Enligt legenden, på en vårmorgon, rör sig plötsligt med en skummig vit våg och med denna våg, på en snäckskal, Aphrodite steg till stranden. Golden Beach är en strand som är värd att bli känd med denna legend och med skönheten av Afrodite och med dess episka sand och blått hav. Det är ett stort nöje att skåda soluppgången i bukten och att gå för morgonvandringar.
Escape: Hav, sol, sand och med mera…
Escape Beach Club eller YavuzLandsättningsstrand “är en mycket inbjudande strand som möter dig på väg fråbn Girne till Alsancak. Du måste betala en inträdesavgift för att dra nytta av faciliteterna i Escape, som erbjuder alla bekvämligheter. En gång inuti kan du antingen sola på gräsmattorna eller solstolarna på sandstranden och äta på restaurangen strax bakom stranden. Du kan dessutom vara med aktiviteter som scuba dykning, att paddla kanot och sjöcykel..
Karavanseraj
I Karavanseraj, som är ansluten till kommunen, kan du hitta många olika service som restaurang, bar, vattensporter och du kan ha en trevlig tid i solstolarna.
Sunset Beach
En av de särdrag som skiljer Sunset Beach från andra stränder, som ligger 7 km väster om Kyrenia, är en av de mest önskade stränderna för båtägare tack vare de möjligheterna som erbjuds till båtägarna i egenskap av en perfekt marina. Där finns en restaurang och bar där och du kan hitta bred sortiment av mat och dryckesalternativ.
Alagadi Beach
lagadi, en av de mest populära stränderna i norra Cypern, är känd för att lämna sköldpaddorna till havet. Stranden är öppen mellan maj och oktober och det finns en restaurang där du kan hitta olika maträtter.
Acapulco: Femstjärnigt hav
Du behöver inte vara kund på hotellet för att dra nytta av stranden i det femstjärniga Acapulco Hotel som ligger några kilometer öster om Kyrenia ( Girne). Acapulco Beach, som har en stor utomhuspool, med vattenrutschbanor. Runt den stora poolen finns otalig underhållning, från magen dansar till vattnet gymnastik för de små och naturligtvis för de äldre. Beachvolleyboll, tennis och basket. De vågorna på stranden erbjuder ibland möjlighet att surfa ckså.

PLATSER SOM ÄR VÄRT ATT BESÖKA

Famagusta, en av världens mest kända och rika städer, ligger i den sydöstra delen av norra Cypern, har en snabbt växande ekonomi med sin universitetsom är känd i 60 olika länder. Famagusta har kallats i olika namn genom historien, varav några är Famagusta, Mağusa eller Gazimağusa. Vi inbjuder dig till en liten tur för att lära känna Famagusta med sin kustlinje som sträcker sig från Palm Beach till Karpaz, dess unika historiska monument och historia. Låt oss ta en titt på de naturliga skönheterna i norra Cyperns mest spektakulära stränder, som har bevarats utan att förlora sina skönheter i åratal som är fortfarande orört.

Landporten (Ravelin)

En av de ursprungliga två stadsportarna som ger tillgång till staden Famagusta.  Namnet Ravelin betyder “Halvmåneformad bastionen “ . Den ursprungliga porten var till vänster om den nuvarande entrén och hade en nedstigande bro. Det finns en välvt passage på sidan av staden. Det finns väggfresker, förtöjningsringar och en liten kyrka på båda sidor av denna passage. Som ett resultat av utgrävningarna som gjordes här,  grävdesfram passager och intressanta sektioner och gallerier.VenedigPalatset (Proveditore Palatset)

Byggd på 1200-talet av Lusignans som Kungliga slottet, ligger byggnaden väster om Namık Kemal-torget. Fram till Peter II. regeringstid 1369 bodde kungarna på Cypern i detta palats. Från det här palatset, som förstördes till följd av jordbävningen, kunde den västra delen med en ‘L’ form från början av 1600-talet och de tre välvda ingångarna, som bäras av de fyra kolonnerna från Salamis vara kvar. Det finns en vapensköld av kapten Giovanni Renier, som var härskare på Cypern i år 1552, högst upp  i mitten av valvet.

 

Lala Mustafa Paşa Moské(St. Nicholas domkyrka)

Det byggdes mellan 1298 och 1312 under Lusignans perioden. Domkyrkan, som har ett unikt fönster i gotisk stil, ligger på gården av 1500-talets venetianska galleri och används nu som en fontän. Domkyrkans absid  är i orientalisk stil och har tre sektioner. Framför byggnaden finns det historiska trädet av en tropisk fikon som växer mycket sällan i norra delen av ön. (Ficus Sycomorus). Det sägs att detta träd planterades när konstruktionen började och är lika gammal som domkyrkan.

 

Othello Slott

Det bgyydes av lusignaerna i 1300 talet. Der användes som en av de huvudportarna till staden. . Man ser under reliefen St. Leon,  namnet “Kapten Nicolo Foscari” som renoverade slottet och datumet 1492. Slottet omgiven av vallgravar och det finns korridorer som slutar med torn och artilleribatterier och järn och sten kanonkulor som tillhör delvis spanjorer och delvis ottomaner. Salamis Antik stad

Staden grundades av befolkningsgrupper  från Anatolien och Akhaer som anslöt sig  till dem i Cilicia slutet av bronsålder. Tekfros som är son till kungen av Salamis Telamon och en de hjältarna i Troja tros ha varit grundare av staden.  Efter staden stydes av Assyrierna i f.kr. 707 tog kung Evelthon staden tillbaka f.kr. 560.    

St. Barnabas Kloster

Klostret byggdes 477. Klostret består av en kyrka, en innergård och rum på gårdens tre sidor som en gång bebos av präster. St. Barnabas kyrka har en rik samling av ikoner från 1700-talet. Basalt kvarn som ligger på klostrets innergård kom från Enkomi bosättning och de andra kolonnerna och stenarna från Salamis. Rummen där prästerna bodde restaurerades och blev till ett arkeologiskt museum.

Kantara fästning

Östligaste fästningen av de tre fästningarna som är belägna på Beşparmakbergen i höjden av 627 meter över havet. Man byggde den för att kontrollera ingången till Mesarya slätten och Karpaz halvön. Man tror den byygdes av bysatierna efter arabiska attacker såsom Bufavento och St. Hilarion  fästningar. Man nämner fästningen i skriftliga källor i första gången i år 1191 när Rikard Lejonhjärta erövrade ön.I fästningen finns sektioner som används för försvarssyfte, militärkammare, vattencistern och välvda rum 

 

Boğaz Harbour

Famagusta Boğaz ligger 25 km  norr om Famagusta, som namnet antyder, är också känd för en sträckning som förbinder Famagusta med Karpaz och fiskrestauranger. Det finns en liten fiskehamn och en liten strand där med sin finkornig sand. Du kan äta ganska färskt och utsökt fisk och skaldjur i fiskrestaurangerna som ligger intill hamnen mellan fiskehamnen och stranden med havsutsikten sträcker sig änsa till Lebanons kust.

Kustlinje

Palm Beach Krig och fred

Famagusta, som ligger på öns östkust, bildades som en liten kommersiell hamn och fiskeby. Palm Beach är belägen bredvid staden, intill stranden i spökregionen Maraşär  självspåren av krig. Medan du solar på stranden kan du titta på de byggnader som bombades 1974, och alla ruiner är i prakt. Palm Beach Beach ligger i stadens centrum, sola under dagen, musik på natten och gäster som dansar till vågornas toner

Glapsides: Den magiska världen under vattnet 

Glapsides är en annan strand på norra Cyperns östra kust. 5,5 kilometer norr om Famagusta. Glapsides är en lång och sandstrand på Famagusta-Karpaz-motorvägen, välkomnar vattensportentusiaster i sina blå vatten. Du kan utforska undervattensvärldens mysterium med de dykningsmöjligheter som erbjuds i Glapsides. Du kan gå vilse i den magiska blåen av Medelhavet på stranden där beachvolleybollsturneringar hålls.

 

Bedis

Bedis, en av de viktigaste stränderna i Norra Cypern, har en historia förenad med den gamla staden Salamis och har en unik historia. En av de andra viktiga fördelarna med kusten, som är spridd över ett stort område, är dess picknickområde. På helgerna besöker många människor och gör picknick och har sedan njuter av det mest lugna och oförstörda havet. Stranden med sin restaurang, bar, solstolar och många fler anläggningar har blivit ett av de mest populära ställena de senaste åren.

 

Silver

5km norr om Famagusta stad, med en sandstrand och ett stilla hav, erbjuder Silvermed allasina faciliteter för dem som vill göra sportaktiviteter på sommaren. Bortsett från detta finns det många olika service som restaurang, bar, omklädningsrum, marknad och så vidare.

Salamis Beach

Tillsammans med Salamis Hotel erbjuder stranden dig möjligheten att prova många vattensporter, många restauranger där du kan hitta rika sorter maträtter och olika cocktail i strandbaren. Salamis ligger mycket nära den antika staden och bara 5 minuters bilresa från stadens centrum på stranden och dessutom du kan använda vattenparken som tillhör Salamis Hotel mot en avgift.

Long Beach

Efter långa år av investeringar och stora projekt har Long Beach blivit en av de vackraste stränderna i norra Cypern och även på ön. Du kommer ha en trevlig tid med de olika service du kan få som lekparker, vattesporter, restaurang, kafeterya, köpcenter, cykelbana osv.  

Famagusta Boğaz: Först havet, sedan fisk

Famagusta Boğaz ligger 25 km norr om Famagusta, som namnet antyder, är också känd för en sträckning som förbinder Famagusta med Karpaz och fiskrestauranger. Det finns en liten fiskehamn och en liten strand där med sin finkornig sand. Du kan äta ganska färskt och utsökt fisk och skaldjur i fiskrestaurangerna som ligger intill hamnen mellan fiskehamnen och stranden med havsutsikten sträcker sig änsa till Lebanons kust.

Bafra Beach

Det är ett utmärkt alternativ för dem som letar efter en lugn och fredlig miljö i Bafra-regionen, som ligger 9 km från Boğaz och som har en annan strategisk position med de lyxiga hotellen som byggts de senaste åren. Sandstranden, det lugna havet och de två lyxiga hotellen erbjuder många aktiviteter.

.

Afrodites födelseplats: Golden Beach

Golden Beach, känd som den vackraste stranden på ön, är födelseplatsen för Afrodite (Venus), gudinnan av kärlek och skönhet i mytologi. Enligt legenden, på en vårmorgon, rör sig plötsligt med en skummig vit våg och med denna våg, på en snäckskal, Aphrodite steg till stranden. Golden Beach är en strand som är värd att bli känd med denna legend och med skönheten av Afrodite och med dess episka sand och blått hav. Det är ett stort nöje att skåda soluppgången i bukten och att gå för morgonvandringar.

ATT GÖRA

Famagusta

 

Underhålling

Vanligtvis kommer utländska turister till norra Cypern och för det mesta föredrar de att tillbringa en trevlig och bekväm semester med sina familjer och också där de kan göra aktiviteter. Förutom de högkvalitativa tjänster som erbjuds av anläggningarna i Famagusta är det möjligt att se de turister som besökee stränderna i regionen.

Vattenpark och hotell

Många anläggningar i Famagusta har en vattenpark. I Salamis Hotel, Exotic Hotel, Kaya Artemis och Noahs Ark hotell kan du njuta av de tjänster som hotellet erbjuder dagligen Du kan ha en rolig och trevlig dag med din familj i de aktiviteter och tävlingar som organiseras ochnjuta av otsökta maten och drycksservicen som erbjuds hela dagen.

SPA Dag

I nästan alla hotell i regionen kommer du att kunna hitta ett SPA. Det finns också turkiska bad, inomhus- och utomhuspooler och massagerum.

MARINA BEACH CLUB

De flesta stränderna i Famagusta drivs av kommuner, medan några av stränderna är i privat bruk av hotell. Men om du plaerar att komma ifrån Famagusta och ha en trevlig dag i Karpaz-regionen, borde du definitivt besöka Marina Beach Club i Karpaz Gate Marina. Anläggningen besöks av nästan alla som reser till regionen för bara 15 TL och erbjuder en service med högsta kvalitet som du kan hitta över hela ön. Bortsett från poolen med havsutsikt, vid meny och dryck, kan du ha mycket trevligt med din familj på lekplatsen på stranden.

Båttur

Du kan resa dagligen med några sightseeingbåtar från Famagusta Port. Med en grupp på upp till 40 personer med båten som heter Lal, kan du besöka alla stränder under dagen, njuta av en trevlig lunch och drycker. Du kan också simma mot spökstaden de MARAŞ och du kan odödliggöra dina minnen i Palm Beach-området, vilket är en av de platser där utflyktsbåten är förankrad. Vattensporter finns också tillgängliga hela dagen

Restauranger och Konditorier

Det finns många restauranger, konditorier och kaféer i Norra Cypern där du kan hitta många olika kök. Du kan hitta särskilt högkvalitativa restauranger i Famagustas innerstad. Upptäck Famagustas unika historia när du dricker ditt kaffe och smaka på delikatesser från medelhavsköket. Om du vill vara på kusten, på en plats med havsutsikt, kan du välja alternativen på kusten som sträcker sig upp till Karpaz.

Inom stadsmurar

Petek Patisserie, som är känt för dess desserter, har blivit en oförglömlig plats i Famagusta i många år. Du hittar sorter av olika smaker, sorter från baklavas till turkiska läckerheter, från glass till desserter. Petek Patisserie har fått ett pris från Konsumenternas Förening i Norra Cypern. 

Plalm Beach Distrikt

Besök Palm House Restaurant ligger i Laguna Apartment i Famagusta, där du kan njuta av nästan varje smak av turkiska köket med sitt högkvalitativa och professionella team och den oförglömliga havsutsikten.  Du kan också prova olika smaker som serveras i Palm Beach Hotel.

Boğaz Harbour Distrikt

Det finns många högkvalitativa restauranger i Boğaz området där du kan hitta en mängd olika fisk och aptitretare. Speciellt Kemal’s Place andKıyı Restaurant är några av de platser som får ofta besök av turister.

Salamis distrikt

De moderna butikerna öppnades på Salamisvägen under de senaste 10 åren som är följd avökade bosättningen som följdes i sin tur med många alternativ butiker som du kan handla i. Med stöd från Eastern Mediterranean University till regionen har Salamis blivit en av Famagusta populäraste platser.

Besök denna sida för en fullständig lista av restauranger i Famagusta.

https://tr.dovecconstruction.net/kuzey_kibris_restoranlar.html

Famagusta

Från Palm Beach-området och Ghost Town (Varosha) till Salamis-området och från Karpaz halvön till kuststurismen i Magusa. Vi har några av de bästa historiska platserna på hela ön i denna region och vi fokuserar på vårt arbete här. Vi har också några av de bästa stränderna i Famagusta och en kustremsa och finaste stränderna har faktiskt funnits många hundra år.  

 

Kloster och Muséer

Du kan besöka många historiska platser i Famagusta och upptäcka återigen dennes unika historia. Du kan se många historiska platser som venetianska palatset, Namık Kemal-museet och Dungeon, Lala Mustafa Paşa-moskén och Othello Castle inom stadsmuren, som anses vara ett friluftsmuseum. Du kan också besöka Salamis Antik staden. Du kan även besöka Canbulat museum som öppnades för attåteruppliva minnet av ottomanska riket ve St. Barnabas kloster.

Konst och Underhållning

Inom ramen för Famagusta Kultur ochKonst evenemang utövas det många aktiviteter varje år i juni och juli. I den trevliga atmosfären i den antika staden Salamis kan du titta på föreställningar av kända dansgrupper och dessutom klassisk, jazz, reggae och popmusik. Organisationen av artister från många olika länder valdes av Media and Art Organization som en av de bästa organisationerna i världen. Du kan också se festivalens aktiviteter på Rauf Raif Denktaş Kultur- och kongresscentret 

Biografer

Galleria och Lemar Cineplex några av biograferna i Famagusta, som visar även turkiska filmer utöver de aktuella filmer som visas internationellt.

Galleria Cinema Club

Sakarya Famagusta +90392 365 1270

Famagusta Lemar Cineplex

Gazi Mustafa Kemal Boulevard +90392 365 6387

Köpcentrum

City Mall, som är en investering på 15 miljoner Euro, ligger på ett område på 50 000 m2 var av 30.000 m2 under tak.  City Mall Norra Cyperns första och enda köpcentra. Man tror att City Mall ska höja kraven på kvalitet med sina restaturanger, kaféer, biografer och bowling halar.

Nattlivet

På sommaren kan du göra många aktiviteter i Famagusta och ha kul med din familj. Förutom diskoteken som ägs av Glapsides Beach och Salamis Hotel, kan du också ha mycket roligt på Palm Beach Hotel som organiserar regelbundet bionätter, bingo och kulturaktiviteter. Du kan också njuta av levande akustisk musik på De Molay, Monks Inn och Es Café bar, som ligger inom stadsmuren.

 

Kasinon

Casinon är en av de mestb besökta platser som föredras av främst besökare från Turkiet och från Södra sidan. Casino verksamhet som förbjuds i andra länder i största allmänhet, är tillåten i Norra Cypern för utländska medborgare och detta gör Norra Cypern ett attraktivt semestermål. Casinon i Salamis Hotel, Palm Beach, Kaya Artemis och Noahs Ark hotell där kvalitet och lyx möts du kan dra nytta av de många tjänster som erbjuds av kasinot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *